Van Gaal boos: "Verhalen over ontslag zijn verzonnen"

Ger
28 januari 2016, 16:02   Bijgewerkt: 28 januari 2016, 16:09

Louis van Gaal heeft tijdens zijn vooruitblik op de FA Cup-wedstrijd tegen Derby County hard uitgehaald naar de Engelse pers. Na de thuisnederlaag tegen Southampton (0-1) zou de manager volgens verschillende media zijn ontslag hebben aangeboden aan de bestuurders van Manchester United. Volgens Van Gaal is een vertrek echter totaal niet aan de orde.

"De artikelen die de afgelopen dagen in de verschillende kranten zijn verschenen waren ronduit verschrikkelijk. Jullie verzinnen gewoon zelf allerlei verhalen", foeterde Van Gaal richting de aanwezige Engelse journalisten tijdens zijn wekelijkse perspraatje. "Het is waanzinnig, maar ik kan er niets tegen beginnen. Jullie hebben de vrijheid om dergelijke onzin te publiceren. Dit is al de derde keer dat ik volgens de pers bij United klaar zou zijn, maar ik zit hier nog steeds."

"Het klopt niet dat ik zelf heb aangeboden om bij de club te vertrekken. Dat heb ik nog nooit gedaan." De 64-jarige oud-bondscoach van het Nederlands elftal liet duidelijk blijken met frisse tegenzin in de persruimte te zijn verschenen. "Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om te reageren op deze idiote artikelen. Bovendien krijg ik veel respectloze vragen. Maar ik heb nu eenmaal de verplichting om hier plaats te nemen."

Van Gaal benadrukt dat hij eigenlijk niet meer kan verliezen met zijn kwakkelende ploeg. "Dan zal ik volgens jullie voor de vierde keer op straat komen te staan en misschien klopt het dan wel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen