Heerenveen drukt dolend Feyenoord dieper in narigheid

28 januari 2016, 22:55

Feyenoord heeft donderdagavond tegen SC Heerenveen de vierde nederlaag op rij in de Eredivisie geleden. In eigen huis leken de Rotterdammers dankzij een snoeiharde omhaal van Anass Achahbar op weg naar het eerste puntje van 2016, maar Joey van den Berg dompelde De Kuip vijf minuten voor tijd alsnog in rouw: 1-2.

Door de tegenvallende prestaties op het veld en de aanhoudende kritiek op het aankoopbeleid van technisch directeur Martin van Geel was het de laatste tijd behoorlijk onrustig in Rotterdam-Zuid. Begin december werd er voor het laatst gewonnen en daardoor kunnen de titelaspiraties voorlopig de koelkast in. Door de nederlaag tegen Heerenveen neemt de Rotterdamse crisis alleen maar grotere vormen aan en Giovanni van Bronckhorst zal heel wat herstelwerkzaamheden moeten verrichten om in ieder geval de derde plaats veilig te stellen.

Op zoek naar een broodnodige overwinning trad Feyenoord vanavond aan met Jan-Arie van der Heijden voor de geschorste Sven van Beek en Marko Vejinovic in plaats van Simon Gustafson. Zomeraanwinst Vejinovic toonde in een sterke openingsfase aan dat hij wel degelijk van waarde kan zijn voor de Rotterdammers. Op aangeven van de rechtsbenige middenvelder kopte Van der Heijden over en even later moest Erwin Mulder redding brengen op een kopbal van Michiel Kramer uit een scherp aangesneden vrije trap van diezelfde Vejinovic.

Net als afgelopen weekend tegen AZ kwam Feyenoord na de pauze abominabel uit de kleedkamer. Binnen de minuut had Thorsby de voorsprong moeten verdubbelen, maar de Noorse middenvelder trof voor open doel slechts de lat. Omdat Thorsby even later opnieuw een enorme kans om zeep hielp en Miquel Nelom met een geweldige tackle Luciano Slagveer van scoren afhield, bleef de Rotterdamse hoop op een goed resultaat levend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen