De Jong: "Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet"

29 januari 2016, 16:36

Het is de laatste weken kommer en kwel bij SC Cambuur, dat alle wedstrijden na de winterstop nog verloor en deze week ook afscheid moest nemen van clubtopscorer Bartholomew Ogbeche. Zondag heeft de ploeg van Henk de Jong echter dé kans om al negativiteit van tafel te vegen, als aartsrivaal sc Heerenveen op visite komt. De Jong kijkt uit naar de kraker.

"Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet, heel Friesland heeft het er over. Prachtig toch?", lacht de trainer van de nummer zeventien van de Eredivisie. Cambuur versterkte zich eerder vandaag (vrijdag) met PSV-speler Rai Vloet. "We zijn heel blij met Rai. Hij kan zowel op het middenveld als in de spits uit de voeten en staat er meteen, hij is topfit. Of hij zondag al gaat spelen? Dat is zeker niet uitgesloten", zegt de oefenmeester op het digitale huis van Cambuur.

De Leeuwarders verloren woensdag kansloos van AZ, terwijl Heerenveen donderdag knap won bij Feyenoord. "Uiteraard heb ik gekeken naar de wedstrijd en Heerenveen deed het fantastisch. Ze hebben ook gewoon een goede ploeg met veel individuele kwaliteit. Maar dat is ook niet zo gek als je Zeneli voor iets van twee miljoen kunt kopen, dat is bijna onze complete spelersbegroting", benadrukt De Jong. "Maar dat zegt zondag niks, De derby is een wedstrijd op zich en uniek in alle opzichten. Het is aan ons om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die er liggen en samen met de supporters die wedstrijd te winnen."

De Jong kan zondagmiddag geen beroep doen op Erik Bakker, terwijl ook Martijn Barto hoogstwaarschijnlijk verstek moet laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen