Barcelona doet prima zaken tegen negen man Atlético

Ger
30 januari 2016, 17:52

FC Barcelona heeft een belangrijke stap gezet in de jacht op een nieuwe titel in de Spaanse competitie. De Catalaanse grootmacht won in het eigen Camp Nou de topper tegen Atlético Madrid. Na een vroege achterstand stelde Barcelona nog voor de pauze orde op zaken. De bezoekers sloten het duel met slechts negen man af.

Atlético schoot duidelijk als beste uit de startblokken in de Spaanse kraker. Koke zette de equipe van trainer Diego Simeone al in de tiende minuut op voorsprong. Atlético verzuimde die marge daarna verder uit te bouwen, wat de Madrilenen duur kwam te staan. Na een half uur spelen schoot Lionel Messi na een geweldige aanval de gelijkmaker binnen. Nog voor het rustsignaal liet Barcelona de wedstrijd volledig kantelen. Luis Suarez tekende in de 38ste minuut voor de 2-1.

Atlético wist daarna, evenals Barcelona, geen doelpunten meer te maken, maar rode kaarten vielen er wél. Vlak voor rust incasseerde Filipe Luis krijgt een directe rode kaart voor een harde overtreding op Messi. In de tweede helft moest Atlético zelfs verder met negen man. Diego Godín kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op zijn landgenoot Suarez.

Koploper Barça heeft nu drie punten voorsprong op Atlético. Bovendien speelden de manschappen van coach Luis Enrique een wedstrijd minder.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!