Onrustig Vitesse mist ook tegen Excelsior scorend vermogen

Ger
30 januari 2016, 20:34

Vitesse is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen. Een defensief Excelsior hield stand, vooral dankzij een sterk keepende Filip Kurto. Na rust kregen de bezoekers nog een enorme kans op de zege, maar het bleef bij een doelpuntloos gelijkspel.

Vitesse is dit seizoen erg wisselvallig, zeker in eigen huis. Terwijl het verloor van PSV en AZ, won het onder andere van NEC en FC Twente. Afgelopen week kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen PEC Zwolle.

Ook tegen Excelsior werd het niet zijn avond. Hij moest na een uur het veld verlaten, met één kans op zak waarbij de bal ruim naast vloog. De Rotterdammers lieten Vitesse het spel maken en zakten massaal in. Dit hielden ze aardig vol, met een duidelijke organisatie en veel mensen achter de bal.

Het gemor en gefluit begon langzaam toe te nemen in GelreDome. Een aanzienlijk deel van de Vitesse-aanhang scandeerde regelmatig 'Guram Kashia!', in de hoop dat de centrale verdediger alsnog werd ingebracht. Hij moest opnieuw vanaf de bank toekijken hoe Van der Werff en Arnold Kruiswijk het achterin gingen oplossen. Veel fans vonden die keuze van trainer Rob Maas onbegrijpelijk, die dus weinig wijzigt aan de opstelling na de vertrokken Peter Bosz.

Door het gelijkspel blijft de ploeg uit Arnhem steken op de 6e plek, en moet het NEC dit weekend sowieso voor zich laten. Excelsior blijft 15e, met twee punten achterstand op Willem II. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen