PSV pakt koppositie dankzij overtuigende eerste helft

30 januari 2016, 21:37

In ieder geval voor één avond is PSV de koploper van de Eredivisie. De Eindhovense titelkandidaat rekende vanavond (zaterdag) al voor rust af met hekkensluiter De Graafschap: 4-2. De doelpuntrijke zege was voor PSV alweer de vierde overwinning van 2016, dat de koppositie overneemt van Ajax. De Amsterdamse ploeg komt zondag nog in actie tegen Roda JC.

Tegen de topploegen overtuigde PSV in de eerste seizoenshelft, tegen 'de kleintjes' liet de regerend kampioen in het eerste deel van het seizoen veel punten liggen. Zo werd er onder meer thuis gelijkgespeeld tegen Excelsior en Roda JC. Vanavond stond er met De Graafschap weer een duel met een 'kleintje' op het menu en ditmaal maakte PSV wel korte metten met de tegenstander. Al in de eerste helft liep PSV uit naar een ruime score, die uiteindelijk voldoende bleek voor de zege. In de pauze stond er namelijk al een duidelijke 3-0 tussenstand op het scorebord.

Na de pauze nam PSV gas terug en dat kwam de thuisploeg nog bijna duur te staan. De thuisploeg liet De Superboeren namelijk terugkomen tot 3-2, tot grote onvrede van het thuispubliek. De Graafschap-aanvoerder Ted van de Pavert schoot in de 68ste minuut overtuigend raak na een slimme steekpass van Andrew Driver, niet veel later tekende Bart Straalman met een afstandsschot zelfs voor de 3-2. Daardoor was de spanning even terug in Eindhoven, maar invaller Gaston Pereiro gooide kort voor tijd het duel in het slot. De technicus kreeg de bal van Narsingh en schoof de bal in het lege doel nadat hij keeper Hidde Jurjus koeltjes omspeelde. Overigens viel sterkhouder Andrés Guardado in de tweede helft nog uit, hij verstrekte zich toen hij een hoge bal wilde aannemen. 

Zo won PSV uiteindelijk nog ruim van de laagvlieger, al liet het de bezoekers nog wel terugkomen in de wedstrijd. Met name dat laatste is een zwak punt van PSV, dat verder een uitstekende indruk maakt in 2016 en na vier wedstrijden nog altijd de perfecte score heeft. Het woord is nu aan Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen