Pröpper: "Kijken of Ajax met de druk om kan gaan"

31 januari 2016, 10:54

Voor het eerst dit seizoen is PSV koploper van de Eredivisie. De titelhouder nam de eerste plaats op de ranglijst zaterdag over van Ajax door thuis te winnen van De Graafschap (4-2). De Amsterdammers, die midweeks punten morsten tegen Heracles (0-0), moeten zondag winnen bij Roda om PSV te passeren.

Davy Pröpper, tegen De Graafschap weer uitermate belangrijk voor PSV, is benieuwd hoe Ajax reageert op deze nieuwe situatie. Na een half jaar bovenaan te hebben gestaan, moeten de Amsterdammers nu ineens achtervolgen. "De uitslag was karig, maar het zijn wel drie punten en dat is het belangrijkste", zegt Pröpper bij Omroep Brabant over de 4-2 zege op De Graafschap. "Nu maar zien wat Ajax gaat doen. We staan nu bovenaan en dat willen we zo houden. Kijken of zij (Ajax) morgen met de druk om kunnen gaan."

Overigens miste PSV in de wedstrijd tegen De Graafschap opnieuw een penalty, ditmaal kreeg Jürgen Locadia de bal er vanaf elf meter niet in. De Eindhovenaren hebben acht van de laatste twaalf strafschoppen gemist. Pröpper staat er voor open om de nieuwe penaltynemer van PSV te worden. "Ja, ik kan ze zeker maken, maar iedereen kan ze bij ons maken. We hebben het daar een beetje moeilijk mee. Op oefenen misschien."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen