Roda verpest feestje van Ajax in slotminuut

31 januari 2016, 14:40   Bijgewerkt: 31 januari 2016, 14:52

In blessuretijd heeft Roda JC alsnog een punt gepakt tegen Ajax. Daarmee is PSV na dit weekend de nieuwe koploper. In Kerkrade begon Ajax vlammend, totdat de thuisploeg zichzelf goed herpakte en de wedstrijd naar zich toe trok: 2-2.

Terwijl Ajax eerder dit seizoen nog weleens uithaalde met flinke cijfers, heeft het de laatste tijd vooral minimale overwinningen geboekt. Zo won het nipt van De Graafschap met 2-1, en werd zowel ADO als Vitesse met 1-0 opzij gezet. Vorige week kwam het niet verder dan Heracles in een doelpuntloos gelijkspel. Het ontbreekt momenteel even aan flair en scorend vermogen bij de Amsterdammers.

Maar op bezoek bij Roda leek dat probleem ineens te zijn verdwenen. Al vroeg in de wedstrijd kwam Ajax op voorsprong, via Arek Milik. De Pool knikte een corner van Nemanja Gudelj hard tegen de touwen. Het was opvallend hoe vrij hij mocht inkoppen, tussen vier man van de thuisploeg.

Toch deed Roda nog voor rust iets terug. Rydell Poepon gleed een strakke voorzet van Peterson tegen de touwen, waarna laatstgenoemde zelf ook nog wist te scoren. Zijn goal werd echter (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Dit leidde in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog tot de gelijkmaker. Maekcy Ngombo kopte de bal van dichtbij binnen uit een hoekschop. Dankzij veel lengte was dat precies waar Roda nog gevaarlijk in kon zijn tegen Ajax. Roda blijft 13e, terwijl de ploeg van De Boer na lange tijd bovenaan nu genoegen moet nemen met de tweede plek. Het verschil met koploper PSV is één punt.