Riedewald mist het voetbal bij Ajax: "Iets te laag tempo"

31 januari 2016, 17:18

Voor de tweede keer in twee wedstrijden slaagde Ajax er zondag niet in om drie punten te pakken. Na de 0-0 in de ArenA tegen Heracles Almelo bleef het op bezoek bij Roda JC Kerkrade steken op 2-2. De Amsterdammers kwamen al in de eerste helft met 0-2 voor, maar gaven deze voorsprong uit handen.

In gesprek met AT5 toont Jairo Riedewald zich niet enthousiast over hetgeen zijn ploeg in Limburg liet zien. "Ik denk dat als we meer gaan voetballen, meer driehoekjes gaan maken, de ballen sneller laten lopen op dit kunstgras, dat je ze dan van de mat speelt. Maar dat deden we niet. Iets te laag tempo. Niet echt gevaarlijk geweest voorin en dan wordt het een lastige middag", weet hij. De verdediger, ooit de matchwinner in Kerkrade, voegt eraan toe dat zijn team aanvallend te weinig bracht tegen de promovendus: "Ik denk dat we veel gevaarlijker moeten worden tegen dit soort tegenstanders."

Toch begon Ajax goed, had ook de Oranje-international gezien. "We komen 2-0 voor en dan moet je eigenlijk ook zorgen dat je met 2-0 de rust in gaat. Ja, het werd toch 2-1 en dan zit je met een ander gevoel in de kleedkamer. Zij gaan er ook weer in geloven. In de tweede helft spelen ze veel op hun helft, alleen maar op hun helft. Zij wachten maar op twee, drie momenten en dan hebben ze hem gepakt in de laatste minuut."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen