Robben viert basisrentree bij Bayern met driepunter

Ger
31 januari 2016, 19:22

Bayern München heeft de voorsprong op Borussia Dortmund weer vergroot tot acht punten. De koploper van de Bundesliga won in de eigen Allianz Arena met 2-0 van 1899 Hoffenheim. Bij Bayern maakte Arjen Robben zijn rentree in de basis.

De aanvoerder van het Nederlands elftal werd in de weken voor de winterstop geplaagd door spierproblemen. In de vorige speelronde, uit bij Hamburger SV (1-2), deed Robben als invaller zo'n tien minuten mee. In het duel met Hoffenheim koos trainer Pep Guardiola voor een zeer aanvallende tactiek, waarbij naast de oud-PSV'er ook plaats was voor Thomas Müller, Coman en Douglas Costa achter diepe spits Robert Lewandowski. De Poolse topschutter verzorgde de volledige doelpuntenproductie. Hij verdeelde zijn treffers netjes over beide helften.

VfL Wolfsburg wist ook de tweede wedstrijd na de winterstop niet te winnen. De ploeg van trainer Dieter Hecking bleef in de eigen Volkswagen Arena tegen 1.FC Köln steken op 1-1. Julian Draxler zette Wolfsburg in de 67ste minuut op voorsprong. Een paar minuten later trok Anthony Modeste de stand weer gelijk. Wolfsburg blijft met 27 punten steken op de zevende plaats, twee plekken boven Köln dat 25 punten heeft.