"Dan was Feyenoord zeker paar keer kampioen geworden"

1 februari 2016, 08:45

De trieste resultaten van Feyenoord raken Willem van Hanegem recht in het hart. "Dat kan gewoon niet", zegt het clubicoon in zijn wekelijkse AD-column over de vijf nederlagen op rij. "Maar het is Feyenoord echt overkomen. In onze Eredivisie, die niet als bijzonder sterk bekend staat", concludeert De Kromme vol onbegrip.

"Als je in die competitie wat stabiliteit in je team bouwt, word je vanzelf kampioen. Daartoe zouden die drie trainers van Feyenoord toch ook in staat moeten zijn. Een van hen (Giovanni van Bronckhorst, red.) heeft bij Arsenal en Barcelona gespeeld, een ander (Jan Wouters, red.) bij Bayern München", stelt Van Hanegem. Hij weet dat de achterstand van Feyenoord op PSV inmiddels al veertien punten bedraagt.

Van Hanegem zag zijn club afgelopen zondag in de eigen Kuip met 0-2 onderuit gaan tegen ADO. "Het elftal heeft geen idee. Goed idee om Kuyt in de spits te zetten. Maar wat doe je dan als hij even naar de vleugels gaat? Dan hoort Gustafson in het centrum op te duiken. Maar die gozer had zijn slaapmuts op, dus hij kwam niet, of steeds te laat", zag de clublegende. "De middenvelders stonden steeds met hun buik naar Vermeer. Dat heeft geen nut, want dan kun je niet meer dan een kaatsbal geven. Goed samenspel is onmogelijk als je in het veld steeds verkeerd staat. Feyenoord is een stuurloze boot op een wilde zee."

"De spelers moeten hun vertrouwen terugkrijgen. Zo'n Sven van Beek, die moet je gewoon weer opstellen en een duidelijke opdracht geven", vervolgt Van Hanegem, die niet te spreken is over het Rotterdamse transferbeleid. "Kijk eens naar de aankopen die hier de afgelopen jaren zijn mislukt en vele miljoenen hebben gekost. Vergelijk dat dan eens met de spelers die hier de afgelopen jaren hebben gespeeld: Clasie, Pellè, Martins Indi, De Vrij, Fer, Wijnaldum. Boëtius. Als we die spelers hier hadden gehouden - met hogere salarissen - dan was Feyenoord nu al zeker een paar keer kampioen geworden", denkt de oud-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen