Cruijff over paniekaankopen: "Werkt zelden tot nooit"

1 februari 2016, 08:54

Op de laatste dag van de transferperiode zullen veel clubs nog een laatste slag willen slaan op de transfermarkt. Johan Cruijff is daar geen voorstander van. De legendarische nummer 14 ziet met lede ogen aan dat veel clubs paniekvoetbal spelen in de laatste dagen van de transferwindow.

"Juist in periodes als deze valt het op hoeveel paniek er in een toch serieuze bedrijfstak ontstaat", stelt Cuijff in zijn column in De Telegraaf. "Niet alleen in Nederland, maar overal. Een trainer vertrekt, een nieuwe trainer komt en die moet meteen nieuwe spelers hebben. En hij krijgt ook nog zijn zin. Het zijn bijna altijd paniekaankopen en dat werkt zelden tot nooit", vindt de voormalig international.

Ook bij zijn eigen club hoort Cruijff geluiden over een last-minute aankoop. "Nu wordt er weer geroepen dat Ajax een spits moet halen. Ik ben benieuwd hoe de club daarmee omgaat", aldus het clubicoon, dat niet blij is met het transferbeleid. "Een paar maanden geleden is er een jongen van Arsenal gehuurd (Yaya Sanogo, red.) en vorig jaar werd een talent van FC Groningen (Richairo Zivkovic, red.) gekocht, dat nu aan Willem II is uitgeleend. Dat geeft toch te denken."

Wat Cruijff wel mooi vindt aan de winterse transferperiode, is dat een geplaagde club als FC Twente geholpen kan worden. "Het is dus in het belang van het totale betaald voetbal dat zo'n grote club in stand wordt gehouden en zo snel mogelijk weer op niveau meedoet. Als ik PSV of Ajax zou zijn, dan zou ik juist nu kijken in hoeverre FC Twente de hand kan worden gereikt. Door bijvoorbeeld jonge spelers op huurbasis naar Enschede te laten gaan. Dan help je elkaar niet alleen, maar werk je ook in het belang van de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen