Ajacieden maken zich zorgen na nieuwe dreun

1 februari 2016, 09:25

Na een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo slaagde Ajax er zondagmiddag ook niet in om te winnen in de Eredivisie. Door een late tegentreffer bleven de Amsterdammers op 2-2 steken bij Roda JC Kerkrade. Door de nieuwe averij is de ploeg van coach Frank de Boer door PSV gepasseerd op de ranglijst: 50 versus 49 punten.

"Dit komt heel hard aan", sprak Joël Veltman bij Ajax TV na de domper in Kerkrade. "We moeten niet op deze wijze doorgaan. De resultaten waren eerst wel goed, maar nu niet meer. Ook het spel is al een tijdje niet goed. We praten er veel over en bekijken veel beelden", aldus de verdediger, die dus niet meet aan kop gaat met Ajax. "Als je kijkt naar het verleden, dan zijn we wel goed in jagen, maar we hadden natuurlijk liever bovenaan gestaan."

Aanvoerder Davy Klaassen, die zijn rentree maakte na een knieblessure, baalt ook stevig van het puntenverlies. "We konden de bal tegen Roda JC niet meer vasthouden en gingen steeds meer achteruit lopen. Ik weet niet hoe dat komt. Als je ziet het we de goals weggeven en hoe we spelen, dan moet er wel wat gebeuren. We zijn er hard mee bezig, al was dat tegen Roda JC niet te zien. Dit is wel zorgelijk", concludeert Klaassen.

Fysiek gezien ging het overigens prima met Klaassen. Dat had hij aan het begin van het weekend niet verwacht. "Uiteindelijk ging het wel goed zonder problemen en kon ik er een half uur bij zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen