Pellegrini maakt bij Man City plaats voor Guardiola

1 februari 2016, 14:23

Manchester City heeft maandagmiddag dubbel groot nieuws de wereld in gebracht. Manuel Pellegrini de deur van het Etihad Stadium na het seizoen achter zicht dichttrekken. Zijn vervanger staat meteen klaar: Pep Guardiola, die onlangs zijn afscheid bij Bayern München aankondigde, gaat aan de slag bij de Citizens. De Spanjaard tekent voor drie seizoenen.

Op de laatste dag van de transferperiode komt het grootste nieuws zodoende uit de trainerswereld. Manchester City laat weten dat het de afgelopen weken onderhandeld heeft met Guardiola en diens management. In 2012 schoven beide partijen ook al met elkaar aan voor een mogelijke samenwerking, maar de vlieger ging toen nog niet op. Nu komt het er dus alsnog van. Uit respect voor Pellegrini en de spelers heeft de Engelse topclub ervoor gekozen om het nieuws in dit stadium naar buiten te brengen. Zo komt er een einde aan alle speculaties.

Pellegrini was al lange tijd op de hoogte van de situatie en hoopt in stijl af te sluiten bij Man City. "Het eindigt hier op 30 juni. Er is de afgelopen tijd veel gespeculeerd, maar er is niets achter mijn rug om gebeurd. Op dit moment is het niet goed om te speculeren, waardoor het goed was om de pers en de spelers in te lichten", aldus de 62-jarige Chileense oefenmeester, die sinds 2013 aan het roer staat in Manchester.

In het seizoen 2013/2014 werd Pellegrini landskampioen met Man City, waarmee hij toen ook de League Cup in de wacht wist te slepen. De Chileen werd tot vier keer toe verkozen tot Manager van de Maand in de Premier League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen