AZ grijpt naast Utrecht-goalie Ruiter: "Onbespreekbaar"

1 februari 2016, 17:45

AZ heeft deze transferwindow tevergeefs een lijntje uitgegooid naar FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter. Volgens het Algemeen Dagblad was de club uit Alkmaar bereid om 1,2 miljoen euro te betalen voor de keeper, die van Utrecht absoluut niet mocht vertrekken. Daardoor speelt de 28-jarige keeper ook de rest van dit seizoen voor de Domstedelingen.

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, bevestigt aan FOX Sports dat de club Ruiter graag wilde overnemen. "We hebben wel geïnformeerd naar Ruiter, maar dat gaat niet gebeuren", zegt de beleidsbepaler. "Het was voor FC Utrecht onbespreekbaar. Robbin mag niet vertrekken voor het bedrag dat wij voor ogen hadden." Naar verluidt was AZ bereid om 1,2 miljoen euro neer te leggen. "Ik praat niet over bedragen", houdt Huiberts zich op de vlakte.

AZ blijft Ruiter, die in Utrecht nog een contract heeft tot 2017, nauwlettend volgen. "We hebben vorig jaar ook al interesse getoond. Robbin is op de hoogte van onze belangstelling. Wij zijn echter niet degenen die ja of nee moeten zeggen. Utrecht moet het ook willen. Maar we blijven hem in de gaten houden", besluit de directeur van AZ.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen