Vitesse stalt Dauda in Schotland: "Een topspeler"

1 februari 2016, 21:36

Door de komst van Dominic Solanke kwam Abiola Dauda bij Vitesse nauwelijks meer aan spelen toe en dus heeft de club besloten om de aanvaller aan een andere club te verhuren. Die club is het Schotse Heart of Midlothian geworden, zo heeft Vitesse vanavond (maandag) bekendgemaakt.

"We hebben besloten om Abiola te verhuren zodat hij in Schotland wedstrijdminuten kan maken. Binnen onze huidige selectie hebben we voldoende mogelijkheden in de aanvalslinie om zijn tijdelijke vertrek goed op te vangen", zegt technisch directeur Mo Allach. "Abiola heeft nog een doorlopend contract, dus we hopen dat hij volgend jaar met de nodige bagage vanuit de Schotse competitie weer in Arnhem aansluit."

De 27-jarige Nigeriaan wordt in Schotland met open armen ontvangen. "Hij was onze grote man in de transferperiode en we wilden hem dolgraag halen", zegt coach Robbie Neilson. "We dachten dat het niet meer zou lukken, dus we vinden het geweldig dat hij toch komt. Abiola heeft snelheid, kracht en kan een goal maken. De fans zullen een topspeler zien", besluit de trainer lovend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen