FC Twente: "Ervaren kracht was niet haalbaar"

2 februari 2016, 10:46

FC Twente wilde in de winterse transferperiode een portie ervaring aan de selectie toevoegen, maar dit is de Tukkers niet gelukt. De komst van een speler met routine is niet haalbaar gebleken voor de club uit Enschede, die wel Oskar Zawada (20, VfL Wolfsburg), Zakaria El Azzouzi (19, Jong Ajax), en Stefan Thesker (24, Greuther Fürth) huurden.

Een ervaren speler is dus uitgebleven. "Daarvoor hadden we zelf een speler voor veel geld moeten verkopen. Nu was een ervaren kracht niet haalbaar. We waren bijvoorbeeld ook niet in staat om te concurreren met competities als de Tweede Bundesliga", reageert technisch directeur Ted van Leeuwen in De Telegraaf.

Twente nam deze winter afscheid van Renato Tapia (Feyenoord), maar wist sterspeler Hakim Ziyech aan boord te houden. "Dat Hakim is gebleven, is sportief gezien alleen maar positief. Wij hebben wat dat betreft ook geen onnodige risico's genomen, omdat er zich bij hem of bij ons simpelweg geen club heeft gemeld die door zijn ballotage is gekomen", aldus Van Leeuwen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen