Gio blijft positief: "Er is dit seizoen nog veel te winnen"

2 februari 2016, 14:14

Na een reeks om van te huilen in de Eredivisie, met vijf nederlagen op rij, krijgt Feyenoord woensdagavond de kans om haar zinnen te verzetten in het bekertoernooi. De Rotterdammers gaan dan op bezoek bij Roda JC Kerkrade, dat afgelopen zondag een puntje snoepte tegen Ajax (2-2). Trainer Giovanni van Bronckhorst blijft alles geven om het vertrouwen en de goede prestaties terug te laten keren bij zijn ploeg.

Voor Feyenoord is wat bekerafleiding wel even lekker, vindt Van Bronckhorst. "Bij winst zitten we in de halve finale van het bekertoernooi, terwijl we nog steeds derde staan in de competitie. Er is nog veel te winnen voor ons dit seizoen", zegt de optimistische oud-international op de clubwebsite. Dat Feyenoord nog derde staat, heeft het te danken aan de prima seizoensstart. "In die fase hebben we veel punten gehaald. Dat we nu nog derde staan, geeft aan dat we goed bezig zijn geweest. Nu moeten we de lijn omhoog weer vinden. We kunnen nog wat van het seizoen maken, dat besef moet er bij iedereen zijn."

Van Bronckhorst hamert erop dat Feyenoord als één team moet blijven werken. "We maken dit als groep mee en moeten met z'n allen uit deze moeilijke situatie komen. Als we hier uitkomen, en dat gaat ongetwijfeld gebeuren, dan worden we alleen maar sterker van deze periode", stelt Gio. "Soms heb je een bepaald moment in een wedstrijd nodig om het vertrouwen terug te krijgen, bijvoorbeeld een doelpunt of een bepaalde actie. Naar dat moment zijn we op zoek en daar werken we hard voor."

Door de slechte resultaten wordt de situatie steeds benauwder voor Feyenoord. "Ik weet hoe het werkt in de voetballerij. De druk is nu groter dan normaal, maar druk is er altijd in het voetbal. Wij moeten tegen Roda JC vanaf de eerste minuut de mentaliteit hebben die past bij bekervoetbal, waarin je één kans krijgt om verder te komen. We moeten ten koste van alles met de overwinning naar huis gaan", weet Van Bronckhorst.

Michiel Kramer is na een enkelblessure weer fit bij Feyenoord, de op een werkvergunning wachtende Renato Tapia is nog niet inzetbaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen