Groningen neemt de tijd met opvolging Van de Looi

2 februari 2016, 14:57

FC Groningen gaat niet overhaast op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, nu Erwin van de Looi aangegeven heeft dat hij na het seizoen uit de Euroborg zal vertrekken. "We willen ons huiswerk goed doen om vervolgens de juiste man op deze belangrijke plek binnen onze organisatie aan te stellen", zegt algemeen directeur Hans Nijland via de officiële clubkanalen.

"We zullen bij het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer niet over één nacht ijs gaan", maakt Nijland duidelijk. "Vanaf het moment dat Erwin van de Looi zijn vertrek aankondigde, wordt er volop gespeculeerd over wie vanaf komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen moet worden. We zien alle namen die genoemd worden glimlachend voorbij komen, maar trekken ons eigen plan en nemen ook hiervoor de benodigde tijd", stelt de Groningen-directeur.

De bekerhouder ging in de laatste dagen van de transferperiode niet meer de markt op. "We hadden enkele opties op de korrel, maar deze bleken óf niet haalbaar óf we waren er met elkaar niet volledig van overtuigd dat het ons direct zou helpen. Wij wegen onze belangen zorgvuldig af en laten ons daarbij niet opjagen door de tijd", aldus de geduldige Nijland. "We houden daarbij ons kruit droog richting komende zomer en het biedt voor nu ook weer kansen aan spelers van Jong FC Groningen, die zich met hun team en bij trainingen met de eerste selectie prima manifesteren."

Groningen gaat overigens naast een trainer ook op zoek naar een nieuwe Hoofd Opleiding. Paul Raveneau legt zijn taken namelijk neer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen