Jacobs: "Mooi dat we van Ziyech kunnen blijven genieten"

Jw
2 februari 2016, 19:33

FC Twente is met twee overwinningen uit vier wedstrijden boven verwachting begonnen aan 2016. Bovendien hielden de Tukkers aanvoerder en spelbepaler Hakim Ziyech verrassend aan boord voor de rest van het seizoen. Dat stelt interim-directeur Onno Jacobs tevreden, maar de bestuurder benadrukt dat iedereen hard moet werken om de club te redden.

"Ruim drie weken ben ik nu werkzaam bij FC Twente, maar om eerlijk te zijn voelt het meer als drie maanden", schrijft Jacobs op de website van de Tukkers. "Er komt zo ontzettend veel op de club en daarmee ook op mij af. Maar neemt u een ding aan: er wordt met man en macht gewerkt om FC Twente in rustiger vaarwater te krijgen. Eerlijk is eerlijk: de situatie is nog steeds zorgwekkend en urgent. Deze 'onder curatele'-periode vraagt het uiterste van iedereen bij FC Twente. Na 1 mei is meer duidelijk over de toekomst van FC Twente."

"Dan geeft een wedstrijd zoals zondag wel weer veel extra energie. We zagen tegen FC Utrecht een zeer strijdvaardige ploeg (3-1 winst, red.). Dat is precies wat in deze fase van ons allemaal gevraagd wordt: keihard knokken voor goede resultaten", looft Jacobs de wedstrijdinstelling van zijn team.

"De transferwindow is inmiddels gesloten, overigens niet in alle Europese landen, en de spelersgroep is gelukkig grotendeels in tact gebleven. Micheal Olaitan en Renato Tapia zijn vertrokken en we hebben Zakaria El Azzouzi, Stefan Thesker en gisteren Oskar Zawada kunnen toevoegen aan de selectie. Dat deden we met minimale middelen. Dit past geheel binnen de strakke financiële afspraken die wij hebben met de gemeente Enschede. Het is natuurlijk mooi dat we ook in de tweede seizoenshelft van Hakim Ziyech kunnen blijven genieten. Er waren veel geruchten, maar van een transfer was geen sprake", benadrukt Jacobs.

Ziyech stond in de belangstelling van 1899 Hoffenheim en Sampdoria, maar de Marokkaans international verkocht beide clubs een 'nee'. FC Twente had de transfersom die Ziyech moet opleveren op dit moment goed kunnen gebruiken, maar een langer verblijf van de begaafde linkspoot geeft de club wel betere kansen op lijfsbehoud in de Eredivisie. FC Twente staat op dit moment vijftiende in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen