Leicester City blijft koploper dankzij voortreffelijke Vardy

Jw
2 februari 2016, 23:03   Bijgewerkt: 2 februari 2016, 23:08

Leicester City heeft dinsdag met succes de koppositie in de Premier League behouden. Topscorer Jamie Vardy nam de stuntploeg bij de hand door Liverpool na de rust de das om te doen met twee treffers (2-0). Zijn eerste treffer kan bovendien zomaar meedingen voor de nominatie doelpunt van het jaar.

Waar ligt zijn plafond? In de Premier League blijft hij indruk maken en als hij zo doorgaat, heeft Engeland er een geweldig wapen bij op het EK komende zomer. Jamie Vardy bewees in de topper tegen Liverpool waarom Leicester City hem zoveel geld heeft geboden om tot 2019 te blijven. De 29-jarige spits kreeg buiten het strafschopgebied een schier onmogelijke bal voor zijn voeten, maar haalde zonder een spoortje van twijfel uit. Met een Marco van Basten-achtige trap klopte hij Liverpool-doelman Simon Mignolet (1-0).

Ruim een kwartier voor tijd gooide Vardy het duel ook nog op slot. De goalgetter profiteerde van een slordigheid in de achterhoede bij Liverpool en maakte alweer zijn achttiende treffer van het seizoen.

Arsenal in de fout, City en Spurs profiteren

Achtervolger Manchester City had meer moeite om tot winst te komen, maar pakte wel drie punten. De nummer twee van de Premier League won met 1-0 op bezoek bij Sunderland. Sergio Agüero maakte al na een kwartier spelen de enige treffer van de wedstrijd. De Argentijnse spits kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten en rondde het af met een karakteristieke Zuid-Amerikaanse punter. Het verschil blijft daardoor drie punten.

Nummer drie Arsenal ging wel in de fout. De ploeg van trainer Arsene Wenger kwam in eigen huis tegen het Southampton van trainer Ronald Koeman niet verder dan een gelijkspel. Met Virgil van Dijk in de achterhoede en drie andere Nederlanders op de bank hielden The Saints knap de nul in het Emirates Stadium (0-0).

Overige uitslagen:

West Ham United - Aston Villa 2-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen