Van Nistelrooy verlaat Nederlands elftal voor PSV

Ger
3 februari 2016, 12:12

Ruud van Nistelrooy vertrekt als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. De oud-international (39) gaat vanaf komend seizoen bij PSV aan de slag. Hij zal de spitsen van de drie hoogste jeugdteams van de Eindhovense club gaan trainen.

Het contract van Van Nistelrooy bij de KNVB loopt tot juli. Hij zal met ingang van de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 geen deel meer uitmaken van de technische staf van het Nederlands elftal. Van Nistelrooy volgt momenteel de cursus UEFA Pro Coach Betaald Voetbal. Hij liep in het kader van deze opleiding al stage bij PSV. "Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd. Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV", zegt Van Nistelrooy. "En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal. In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken."

"Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring. Wat me verder zeker zal bijblijven is de fantastische manier waarop ik heb kunnen samenwerken met spelers en staf", aldus de voormalig spits. "Ik ben de KNVB dankbaar dat ze me deze kans hebben gegund."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen