PSV-debuut lonkt voor Van Ginkel in kwartfinale beker

Ger
3 februari 2016, 13:50   Bijgewerkt: 3 februari 2016, 14:34

Marco van Ginkel staat voor zijn officiële debuut bij PSV. De middenvelder, die deze week vlak voor het sluiten van de transfermarkt overkwam van Chelsea, lijkt donderdag speeltijd te krijgen in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Volgens trainer Phillip Cocu is de oud-Vitessenaar klaar om te spelen.

"Hij is wedstrijdfit. Maar of hij speelt, zien we morgen. Marco moet zich ook eventjes aanpassen aan onze manier van werken, maar zal dat snel onder de knie hebben. Hij kent de Nederlandse speelstijl natuurlijk", zegt Cocu op de clubwebsite. De oud-international omschrijft Van Ginkel als een multifunctionele speler. "Hij kan op alle drie de posities op het middenveld uit de voeten." Met Andrés Guardado missen de Eindhovenaren voorlopig hun sterkhouder in het middenrif. De Mexciaan heeft last van een hamstringblessure. Bovendien ontbreekt Stijn Schaars donderdagavond omdat hij op de training een bal tegen zijn gezicht kreeg.

PSV speelt binnen vier dagen twee keer tegen Utrecht. Na het bekerduel volgt op zondag een competitiewedstrijd tegen de Domstedelingen in stadion Galgenwaard. "Ik zie dat liever anders. Zo kort achter elkaar twee keer tegen hetzelfde team spelen is toch wat vreemd", aldus Cocu. "De wedstrijd van morgen kan invloed hebben op het duel zondag, maar het is zoals het is. We spelen iedere wedstrijd om te winnen en morgen gaat het om een plaats in de halve finale. Daar willen bij zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen