De Boer over reeks Feyenoord: "Verbazingwekkend"

3 februari 2016, 20:50

Komende zondag wordt voor de zestigste keer in de historie de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in Amsterdam gespeeld. Hoewel het een clash is tussen twee topclubs die de afgelopen tijd aan het worstelen zijn, denkt Ajax-trainer Frank de Boer dat de altijd beladen confrontatie op een perfect moment komt.

 

"Zo'n wedstrijd is toch altijd speciaal", zegt De Boer tegen Ajax TV over de Klassieker tegen Feyenoord. "Er komen andere krachten bij kijken. Juisten die krachten ontbraken in de afgelopen wedstrijden. Het was toen plichtmatig", doelt hij op de duels met Heracles Almelo (0-0) en Roda JC (2-2). "Laten we hopen dat er zondag iets fantastisch naar boven komt bij de jongens. In zulke speciale wedstrijden kunnen spelers vaak net een stapje meer doen."

Met Feyenoord treft Ajax een tegenstander die al vijf keer op rij verloor, wat een negatief clubrecord is voor de Rotterdammers. Het gat tussen Ajax en Feyenoord kan zondag op zestien punten worden gezet. "Gezien het personeel dat ze hebben is het verbazingwekkend dat ze vijf wedstrijden achter elkaar verloren hebben. Dat is ongekend", aldus De Boer.

Of het een voordeel is dat Feyenoord zo slecht in vorm is, durft De Boer niet te zeggen. "Je weet het nooit", stelt de coach van Ajax. "Misschien gaan ze nu wel juist heel gegroepeerd spelen. Als wij niet zuiver of creatief genoeg zijn, dan kan het lastig worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen