Van Eck: "Te makkelijk om keeper de schuld te geven"

3 februari 2016, 21:59

Hoe mooi het bekersprookje van de amateurs van VVSB is, zo groot is het drama voor FC Den Bosch. De Brabantse Jupiler League-club had dé kans om de halve finale van de KNVB beker te bereiken, maar verslikte zich in eigen huis in de zondagtopklasser. Door drie late tegentreffers werd het 2-3.

Den Bosch-coach René van Eck baalt logischerwijs als een stekker van de dramatische bekeruitschakeling. Hij probeerde het bij FOX Sports te verklaren. "Omdat we geen duels meer wonnen, niet meer durfden te voetballen en de tegenstander op 2-1 kwam", noemt hij als redenen. "Dan weet je dat ze dan steeds meer met alle krachten de 2-2 gaan proberen te maken. Dat lukte ze ook. Als je dan die 2-3 ziet, dan past dat wel in de laatste fase van de wedstrijd."

Bij de 2-3 ging keeper Kees Heemskerk zéér opzichtig in de fout, maar Van Eck beschermt de goalie. "Het is te makkelijk en eenvoudig om hem de schuld te geven. We hebben het als team weggegeven. We hadden al op 3-0 of 4-0 kunnen komen, maar dat lieten we na", aldus de keuzeheer van Den Bosch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen