Krakend Feyenoord bereikt laatste vier na verlenging

3 februari 2016, 23:25   Bijgewerkt: 4 februari 2016, 00:16

In Rotterdam-Zuid kan men eindelijk weer eens lachen. Met pijn en moeite heeft Feyenoord namelijk de halve finales van het toernooi om de KNVB Beker bereikt. Pas in verlenging wist Eric Botteghin de Rotterdammers voorbij Roda JC te koppen in het Parkstad Limburg Stadion.

Na vijf nederlagen op een rij in de Eredivisie was een overwinning tegen Roda JC bittere noodzaak voor Feyenoord. Niet alleen om nog kans te maken op een prijs dit seizoen, maar misschien nog wel meer om de negatieve spiraal te doorbreken en de Rotterdamse fans weer reden tot juichen te geven.

In de eerste helft was goed te zien dat beide elftallen niets weg wilden geven vanavond. Feyenoord had het initiatief en combineerde zo nu en dan aardig. Verder dan twee halve kansen voor Dirk Kuijt en Eljero Elia kwam de ploeg niet. Omdat beide aanvallers de bal vanuit ongeveer dezelfde hoek niet achter Benjamin van Leer kregen, stond het bij rust 0-0.

In de verlenging zag het spelbeeld er niet anders uit. Feyenoord en Roda leken regelrecht op strafschoppen af te stevenen, tot de laatste minuut van de eerste verlenging. Een hoekschop van Feyenoord werd verlengd door Marko Vejinovic richting de tweede paal. Bij die tweede paal kwam Botteghin aanstormen, waarna de Braziliaan helemaal vrij de 1-0 tegen de touwen kon koppen.

Roda zette in de tweede helft van de verlenging alles op alles om nog langszij te komen. Hicham Faik draaide een vrije trap prachtig naar de verre hoek, waar Kenneth Vermeer de bal wegplukte. In de laatste seconde van de wedstrijd maakte Vermeer zijn heldenrol nog groter door een nieuwe redding op een open kans van Rydell Poepon. Tonny Vilhena had Feyenoord daarvoor naar 2-0 moeten schieten, maar faalde ook. Eindstand: 1-0.

[photo,95480,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen