Ajax-spelers praten met ontevreden supporters

4 februari 2016, 21:17

Een afvaardiging van het eerste elftal van Ajax, onder wie coach Frank de Boer, heeft donderdag gesproken met vertegenwoordigers van ontevreden supporters. Naast De Boer waren spelers Davy Klaassen, Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en Jasper Cillessen hierbij aanwezig. Dat is te lezen op Ajax Life, de website van de Supportsvereniging Ajax.

Tijdens de bijeenkomst hebben de fans hun ongenoegen geuit over het vertoonde spel van Ajax in de afgelopen weken en het bij sommige spelers gebrek aan respect voor de supporters. Ook onderstreepten zij het belang van de Klassieker van komende zondag tegen Feyenoord, in de eigen Amsterdam ArenA. Ajax staat tweede in de Eredivisie, op één punt van koploper PSV.

De spelers van Ajax lieten daarop weten dat steun bij uit- en thuiswedstrijden van groot belang is. Wegwerpgebaren en fluitconcerten zouden volgens hen averechts werken, al kunnen zij de onvrede bij de aanhang wel plaatsen. Ajax kwam in de afgelopen wedstrijden niet verder dan remises tegen Heracles Almelo en Roda JC Kerkrade, waarna de fans van de club zich niet altijd met respect behandeld voelden door de spelers. Daar hebben de voetballers in de kleedkamer over gesproken. De betrokkenen hebben aangegeven dat zij uit emotie hebben gehandeld en dat het geen bewuste actie was. De spelers zouden hebben laten weten dat iedereen in de selectie weet dat het bedanken van de supporters bij thuis- en uitwedstrijden altijd hoort ongeacht het resultaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen