Cocu: "PSV moet dezelfde fout niet nog een keer maken"

Ger
5 februari 2016, 15:00   Bijgewerkt: 5 februari 2016, 15:06

Trainer Phillip Cocu wil zich zondag met PSV graag revancheren voor de uitschakeling door FC Utrecht in de kwartfinales van het toernooi om de KNVB Beker. De Eindhovenaren treffen de Domstedelingen deze speelronde in de Eredivisie.

Cocu geeft toe dat PSV donderdag terecht een nederlaag slikte. "Soms moet je accepteren dat de tegenstander beter was. De tweede vraag die ik mezelf dan stel is: hoe komt dat? We mogen dezelfde fout namelijk niet nog een keer maken", aldus Cocu op de website van de Eredivisie-koploper. "Zij scoren uit twee uitstekende counters. Wij moeten zorgen dat we in defensief opzicht beter staan. Ook als wij in de aanval zijn. Ik vond wel dat we er voor wilden gaan, maar we waren niet in staat om door hun hele goede organisatie heen te komen. Het vergt heel veel zorgvuldigheid om door zo'n hechte defensie heen te spelen. Dat lukte ons niet."

Cocu beseft dat Utrecht met veel vertrouwen zal toeleven naar het competitieduel. "Maar dat kan ook een nadeel zijn. Als je denkt dat je iemand kan verslaan, zijn er andere gevaren die mee kunnen spelen. In de eerste plaats moeten wij echter vooral naar onszelf kijken."

PSV mist zondag Maxime Lestienne (kuit) en Andrès Guardado (hamstring). Stijn Schaars keert terug in de selectie van Cocu. De middenvelder kreeg dinsdag op de training een bal hard tegen zijn hoofd en miste de ontmoeting met Utrecht in de beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen