Hake: "SC Heerenveen is stabieler geworden"

5 februari 2016, 16:32

FC Twente-coach René Hake verwacht dat zijn ploeg het morgen (zaterdag) lastig gaat krijgen in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De Friese tegenstander had rond de winterstop een dip, maar wist de afgelopen drie wedstrijden allemaal te winnen.

"De laatste weken bewijzen dat er potentie in het elftal zit", zegt Hake op de officiële website van FC Twente over SC Heerenveen. "De wedstrijd tegen Cambuur was een derby, dan zit er altijd extra spanning op, maar ze winnen wel (1-0, red.). Heerenveen is stabieler geworden. Ook hebben ze een aantal wijzigingen doorgevoerd, zo speelt Joey van den Berg nu op het middenveld en dat is goed voor het elftal geweest."

"In de laatste wedstrijden heeft Heerenveen veel vanuit een andere formatie gespeeld, het is afwachten hoe ze morgen tegen ons spelen. In de laatste duels kozen zij er bewust voor om in te zakken en op de omschakeling te spelen", vervolgt Hake. "Met de nieuwe speler Zeneli hebben ze er een goed wapen bijgekregen. Voorin heeft Heerenveen met Veerman een ander type spits dan Te Vrede en ze schromen niet om de lange bal te spelen. We moeten goed anticiperen op wat zij doen. Wanneer we veel spelers rondom de bal hebben, zelf in staat zijn ballen te veroveren en van daaruit te voetballen, dan denk ik dat er zeker mogelijkheden liggen."

Hake kan tegen Heerenveen niet beschikken over Stefan Thesker. De verdediger is ziek en wordt daarom vervangen door Robbert Schilder. Daartegenover staat dat Chinedu Ede wel weer fit is, hij keert gelijk terug in de basis. Oskar Zawada behoort tegen Heerenveen voor het eerst tot de A-selectie van Twente.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen