Ten Hag: "Juiste spanningsveld creëren tegen PSV"

5 februari 2016, 19:22   Bijgewerkt: 5 februari 2016, 19:36

Een dag na de fraaie zege bij PSV in de kwartfinale van de KNVB Beker moet de knop weer om bij FC Utrecht. De formatie uit de Domstad krijgt komende zondag in de eigen Galgenwaard bezoek van datzelfde PSV, dan in het kader van de Eredivisie. Coach Erik ten Hag weet dat zijn spelers niet mogen gaan zweven na het recente succes in Eindhoven.

"Zondag zullen we hetzelfde moeten afroepen als gisteravond, of meer. Want we kunnen erop rekenen dat we dan een tegenstander treffen die nog geprikkelder is dan gisteravond", aldus Ten Hag op de clubwebsite. De oefenmeester dubt nog over de tactiek voor het nieuwe duel met PSV. "Het is de vraag welke kaart we zondag trekken. Misschien is dat wel een andere dan we gisteravond deden. Daar heb ik wel mijn gedachten over, maar nog geen beslissing over genomen."

De tactiek is echter niet allesbepalend, weet Ten Hag. "We kunnen alles uitdenken, het plan kan goed zijn, maar als de instelling niet honderd procent is, dan kan het gebeuren dat je binnen acht minuten tijd twee goals incasseert zoals afgelopen weekend in Enschede tegen FC Twente", waarschuwt Ten Hag. "En dan is de wedstrijd weg. We moeten voor PSV-thuis het juiste spanningsveld creëren. Geloof en vertrouwen zal er zonder meer zijn bij de spelers. Het is de uitdaging om in een vol, sfeervol Stadion Galgenwaard het nóg een keer te proberen tegen PSV. We moeten er alles op alles voor zetten om nog een keer een goed resultaat neer te zetten tegen de koploper."

Dat hoeft niet per se met mooi voetbal, stelt Ten Hag. "Je streeft altijd naar zo goed mogelijk spel. Maar het gaat uiteindelijk om winnen. Ajax-thuis was geweldig. Minder spectaculair, maar we wonnen wel met 1-0. Gisteren pakten we ook onze momenten aan de bal. Dat kan niet altijd. Dan moet je binnen de verantwoordelijkheden kunnen spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen