El Ghazi: "Veel van mijn vrienden zijn voor Feyenoord"

6 februari 2016, 10:08

Anwar El Ghazi is bij het grote publiek uiteraard bekend als Ajacied, maar de buitenspeler van Ajax was als jeugdspeler te vinden op de velden van Sparta. Vanwege zijn Rotterdamse verleden heeft de aanvaller veel Feyenoord-fans in zijn vriendenkring. El Ghazi kent dan ook het belang van de Klassieker van zondagmiddag.

"Veel vrienden zijn voor Feyenoord, ook wel een paar voor Ajax hoor. Maar als we verliezen zal ik dat nog wel even te horen krijgen", vertelt hij in het AD. "Toen ik van Sparta naar Ajax ging, zeiden sommigen: dat kun je toch niet maken? Maar de meesten snapten mij heel goed. Zij zagen het als een geweldige kans in mijn carrière.''

Afgelopen transferwindow werd zijn naam in verband gebracht met een transfer naar AC Milan. "Maar waarom zou ik nu weg gaan? Er is nog zoveel te leren. Ik ben nog maar twintig. Misschien ga ik pas weg als volwassen speler van 24 of 25 jaar. Nu moet ik bij Ajax doorzetten. Er alles voor doen. Opgeven is geen optie. Dat kan ik ook helemaal niet maken. Ik kom uit een goed gezin, ben opgegroeid met discipline. Kritiek is er altijd, daar ben ik aan gewend en kan ik mee omgaan. Daarom is profvoetballer zijn ook niet voor iedereen weggelegd", stelt hij slagvaardig.

De kraker tussen Ajax en Feyenoord begint zondag om 12.30 uur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen