Hazard gelooft in EK-titel: "De borst mag vooruit"

6 februari 2016, 16:22

België speelde jarenlang een bijrol in het internationale topvoetbal, maar De Rode Duivels zijn de laatste jaren bezig aan een indrukwekkende opmars. De ploeg van Marc Wilmots is momenteel zelfs de nummer één van de wereldranglijst. Volgens sterspeler Eden Hazard moeten de Belgen dan ook gaan voor de titel op het EK in Frankrijk.

"Op het EK streven we naar het hoogst haalbare", zegt de buitenspeler van Chelsea in een interview in La Gazette. "Maar daar zijn een aantal ingrediënten voor nodig: iedereen moet top zijn en we hebben een beetje geluk nodig. We zijn echter niet voor niets nummer één van de wereld. De borst mag vooruit."

Op het WK in Brazilië speelde Hazard een bescheiden rol bij België. "Ik weet dat er op het WK meer van mij verwacht werd, ik verwachtte ook zelf meer. Maar nu weet ik wat er me te doen staat. Ik wil beter zijn op het EK dan op het WK", zegt de aanvaller, die dit seizoen een zeer moeizaam seizoen doormaakt met Chelsea. "Ik denk dat de slechte seizoenstart bij Chelsea wel kwam omdat ik niet beslissend was. Chelsea bestaat niet alleen uit Eden Hazard, maar ik was wel een sleutelspeler vorig seizoen. De dag dat ik weer 100% ben, zal het ook bij Chelsea weet beter gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen