Riedewald: "Moet nog meer een persoonlijkheid worden"

6 februari 2016, 16:42

Jairo Riedewald is pas negentien jaar, maar al niet meer weg te denken uit de basiself van Ajax. De jonge verdediger ontwikkelt zich uitstekend bij de Amsterdamse club, al ziet hij nog voldoende ruimte voor verbetering. "Ik moet nog meer een persoonlijkheid worden."

"Ik moet negentig minuten lang laten zien dat ik de baas ben, pas stoppen wanneer het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Daarnaast moet ik af en toe nog iets meer coachen. Dat heeft alleen maar voordelen. Als je alles goed neerzet, hoef je zelf minder te lopen, maak je het voor iedereen makkelijker en komt er meer rust in het elftal", legt hij uit tegenover Helden Online.

Oud-Ajacied Jan Vertonghen is een groot voorbeeld voor Riedewald. "Hij deed het een aantal jaren geweldig bij Ajax, was echt rijp om weg te gaan. Jan koos niet meteen voor de absolute wereldtop. Momenteel doet hij het geweldig bij Tottenham Hotspur. De club heeft dit seizoen het minst aantal tegendoelpunten in de Premier League. Jan heeft daar een heel belangrijk aandeel in. In mijn ogen heeft hij aangetoond nog wel een stapje hoger te kunnen."

Net als zijn voorbeeld wil ook de jonge verdediger niet louter voor het geld kiezen in zijn loopbaan. "Als een bepaalde stap niet goed is voor mijn ontwikkeling, doe ik het niet. Ik ga pas denken aan de volgende stap als ik er echt aan toe ben en het maximale heb bereikt bij Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen