Foutenfestijn tussen ADO en Roda eindigt in remise

6 februari 2016, 21:35

ADO Den Haag en Roda JC zijn vanavond op Haagse bodem blijven steken op 2-2. Invaller Kristoffer Peterson bezorgde Roda diep in de tweede helft een punt. Aan de 2-2 gingen twee knullige doelpunten vooraf, waarbij Marcos Gullón namens Roda en Vito Wormgoor namens ADO opzichtig in de fout gingen.

Roda geldt als een echte angstgegner voor de thuisploeg. Roda JC verloor in de laatste negen Eredivisie-duels op bezoek in Den Haag geen enkele keer. Vanavond bleek deze geschiedenisles echter weinig waard. In een hectische eerste helft had Roda weinig te vertellen tegen ADO.

Bij de 1-0 zadelde Roda-middenvelder Marcos Gullón zijn doelman op met een te korte terugspeelpass. Benjamin van Leer kon niet veel anders dan zijn doel uitkomen om de bal tijdig proberen weg te werken. Van Leer werkte de bal met een sliding echter in de voeten van Kevin Jansen, die vanaf een meter of vijfentwintig geen twijfel kende. De ADO-speler mikte het leer beheerst in het lege doel.

Die laatstgenoemde maakte vanavond een allesbehalve solide indruk. Wormgoor was persoonlijk verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Een voorzet van rechts leek ongevaarlijk voor de Haagse defensie. Wormgoor liet de bal echter om onduidelijke redenen langs zich heen vliegen, waardoor Tom Van Hyfte van dichtbij de 1-1 kon binnentikken.

Peterson – gehuurd van FC Utrecht – haalde in de eindfase van afstand uit met rechts. Zijn inzet werd nog lichtelijk aangeraakt, waardoor de bal buiten het bereik van Martin Hansen in de uiterste hoek vloog. Door het gelijkspel blijft het verschil tussen beide ploegen drie punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen