AZ zet zegereeks voort door sublieme goal Janssen

6 februari 2016, 21:46

Vincent Janssen heeft zijn waarde voor AZ opnieuw bewezen. De man in vorm bij de Alkmaarders maakte op schitterende wijze de 1-0 tegen Vitesse en die goal bleek uiteindelijk genoeg voor de zege. Het is de vijfde overwinning op rij voor AZ in de Eredivisie, dat de ploeg van Rob Maas voorbij is gegaan op de ranglijst.

De opmars van AZ in 2016 is mede te verklaren door Janssen, die sinds de winterstop uitstekend presteert. Hij scoorde al zes keer in de afgelopen vier wedstrijden, waaronder een hattrick tegen Feyenoord, en hij bracht zijn ploeg bovendien naar de halve finales van de KNVB-beker door de enige treffer tegen HHC Hardenberg op zijn naam te schrijven.

Vitesse leek van slag en mocht niet mopperen dat het niet meteen de 2-0 om de oren kreeg. Ron Vlaar, die achterin weer keurig zijn mannetje stond, was na een corner voorin nog aanwezig en gaf uitstekend voor op Henriksen, die al vallend kopte. Helaas voor de Noor tikte Room zijn knappe kopbal uit de hoek.

AZ maakte het niet af, Vitesse bleef in leven. Het team van Rob Maas werd in het laatste kwartier echter nauwelijks gevaarlijk, waardoor AZ simpel de zege binnen kon slepen. Het was alweer de vijfde overwinning in de Eredivisie na de winterstop, daarmee heeft de ploeg van John van den Brom al evenveel zeges behaald als in de gehele eerste seizoenshelft. Vincent Janssen was opnieuw de matchwinner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen