Ziyech en Cabral helpen Twente aan eerste uitzege

6 februari 2016, 21:59   Bijgewerkt: 6 februari 2016, 22:09

FC Twente heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd weten te winnen. De Tukkers beëindigden in het Abe Lenstra-stadion de zegereeks van SC Heerenveen: 1-3. Twente profiteerde in de laatste minuten van de wedstrijd van een numeriek overwicht door goals van Jerson Cabral en Hakim Ziyech. De Enschedeërs verlaten door de overwinning de degradatiezone.

Lang leek SC Heerenveen er een gelijkspel uit te slepen met tien man, maar na een mazzelgoal van Cabral moesten de Friezen toch capituleren. De rechtsbuiten van Twente raakte een voorzet van Thomas Agyepong niet goed met zijn linkerbeen, Erwin Mulder had toch het nakijken toen de bal met een rare curve in de linkerhoek verdween. Ziyech besliste vervolgens de wedstrijd  na een counter. De oud-Heerenveen speler liet het Heerenveen-publiek daarna nog even weten hoe hij dacht over de verwensingen die hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg tijdens de wedstrijd.

Een ongelukkig moment van Nick Marsman had de Friezen in de eerste helft nog wel op voorsprong gezet. Morten Thorsby probeerde zichzelf te lanceren met een boogballetje, waarna de Twente-keeper ingreep. Dat deed hij echter zo wild dat hij met de bal in zijn handen tegen Bruno Uvini opknalde. Marsman moest de bal lossen en Henk Veerman kon de bal zo in het lege doel schieten. Even later maakte de Twente-goalie zijn fout goed door een schitterende vrije trap van Sam Larsson tegen de paal te drukken. Bruno Uvini herstelde de schade vlak voor rust door een prima vrije trap van Hakim Ziyech binnen te koppen.

De twee goals en de vrije trap van Larsson waren de schaarse hoogtepunten in de eerste helft in het Abe Lenstra-stadion. Heerenveen leek het allemaal wel goed te vinden na de vroege 1-0 en leed veel balverlies op het middenveld. Larsson, Veerman en Arber Zeneli, de uitblinker van de laatste weken, kwamen nauwelijks in het spel voor. Hakim Ziyech zorgde er met zijn individuele klasse voor dat er voor de neutrale toeschouwer nog wel wat te genieten viel. Hij dook zowel op de rechter- als de linkerflank op en verraste bijna keeper Mulder met een poging vanuit een moeilijke hoek. De Heerenveen-doelman zag een vlammend schot van de aanvaller tegen de buitenkant van de paal eindigen. Daarna had hij alsnog het nakijken toen Ziyech Uvini bediende uit een vrije trap van links.

Ook in de tweede helft stichtte de ploeg van Foppe de Haan nauwelijks gevaar voor het doel van Nick Marsman. De thuisploeg slaagde er niet in om de bal in de ploeg te houden waardoor de defensie steeds meer onder druk kwam te staan. Ziyech mocht een keer vrij aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied en Jerson Cabral was continu gevaarlijk voor FC Twente. De Heerenveen-verdediging had steeds meer overtredingen nodig om Twente tegen te houden. Joost van Aken moet zelfs vertrekken toen een overtreding op Zakaria El Azzouzi hem een tweede gele kaart opleverde.

Twente speelde het numerieke overwicht lang niet goed uit en leek genoegen te moeten nemen met een punt. Heerenveen deelde zelfs wat speldenprikjes uit en stichtte wat gevaar met de balvastheid van invaller Mitchell te Vrede en de snelheid van Luciano Slagveer. Uiteindelijk wist uitblinker Cabral toch de winst te forceren met zijn gelukkige treffer. Een verdiende beloning voor de ploeg van René Hake en een terechte afstraffing van het zwakke spel van de Friezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen