Fraser kwaad: "Je mag de bal daar nooit laten stuiteren"

6 februari 2016, 22:40

ADO Den Haag slaagde er opnieuw niet in voor de tweede keer op rij te winnen in de Eredivisie. Een week na de overwinning bij Feyenoord bleef de ploeg van coach Henk Fraser in het eigen Kyocera Stadion steken op een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade.

"Natuurlijk had ik gehoopt op een tweede zege op rij, helemaal als je twee keer op voorsprong komt", aldus Fraser bij de NOS. "Van beide kanten waren er wat mogelijkheden, maar om nu te zeggen van ik raak in de stress… Ik dacht ook dat de ploeg die voor zou komen de zege zou pakken en dat waren wij. Maar het mocht niet zo zijn."

"Hoe dat komt? Over de eerste goal wil ik het eigenlijk niet hebben", vervolgt Fraser. "Iedereen weet dat je de bal daar nooit mag laten stuiteren. Daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen, dat is een fout", zegt de oefenmeester over de actie van Vito Wormgoor bij de 1-1 van Roda JC.

Fraser kan weinig met de suggestie dat Wormgoor dacht dat de keeper zou komen. "Ik heb jarenlang op die positie mogen spelen en jij kan niet bepalen of de keeper wel of niet komt. Die bal moet je gewoon nemen", gaat Fraser verder. "Daar was ik in de rust wel kwaad over, want ik heb liever dat ze bij het verdedigen tegen elkaar aanlopen dan dat ze de bal laten stuiteren."

"De 2-2 was heel matig van ons", stelt Fraser over de tweede gelijkmaker van Roda JC. "Onze speler stond aan de verkeerde kant, al was het ook een goede actie van de aanvaller. In de eindfase namen we veel risico en je weet dat zij spelers hebben die loeren en ook die kwaliteiten hebben. Ze kregen kansen en dus kom je goed weg, al was een nederlaag niet helemaal verdiend geweest. Met deze 2-2 kan ik zeker wel leven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen