Jans baalt van arbitrage: "Wordt nu wel vervelend"

6 februari 2016, 23:53

PEC Zwolle-trainer Ron Jans baalde na de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0 verlies) van de arbitrage. De voormalig bekerwinnaar leek voor rust recht te hebben op een strafschop wegens een overtreding op Bart Schenkeveld, maar scheidsrechter Pol van Boekel zag er niets in.

"Ze zeggen altijd dat het over een heel seizoen wel op zijn pootjes terecht komt wat betreft de positieve en negatieve punten rond de arbitrage. Maar dit is nu al het vierde onterechte penaltymoment in een tijdsbestek van twee maanden. Dus bij deze vraag ik de arbitrage het te regelen, want het begint nu wel vervelend te worden", aldus Jans bij de NOS. "Iedereen is het er elke keer over eens, behalve de man die erover beslist."

PEC Zwolle kwam voor de vierde keer op rij niet tot winst in de Eredivisie, tot teleurstelling van Jans. "Ik had niet het gevoel dat wij vanavond minder waren", reageerde hij. "Als je wint, dan gaat alles net wat sneller, vooral in het strafschopgebied van de tegenstander. Daar zijn we redelijk vaak geweest, maar bij het maken van de juiste keuzes haperen we. De kansen die je krijgt, moet je benutten, maar dat zit er op dit moment niet in bij ons. Het wordt wel tijd om weer eens iets moois te laten zien, dan maar volgende week tegen Feyenoord."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen