Van Bronckhorst: "Te makkelijk de goals weggegeven"

Jw
7 februari 2016, 15:39

Feyenoord gaf zondag een 1-0 voorsprong uit handen in de Klassieker. Ajax kwam op gelijke hoogte en ging de ploeg door een afstandsschot van Riechedly Bazoer ook nog eens voorbij. Trainer Giovanni van Bronckhorst oogde na de zesde nederlaag op rij niet in paniek.

"We geven twee goals weg. Natuurlijk schiet hij (Bazoer, red.) hem fantastisch in, maar daarvoor verliezen we duels die we gewoon moeten winnen. Die fout hebben we eerder gemaakt tegen Heerenveen. We verloren de bal op een plek, waar dat gewoon niet mag", was Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports duidelijk waar het fout ging voor de Rotterdammers.

"We hebben daarnaast bijna geen kansen weggegeven. Dat is wel een verdienste van de ploeg, alleen hebben ze dan te makkelijk de doelpunten weggegeven. Dan wordt het moeilijk", vervolgde de 41-jarige coach, die vindt dat zijn spelers nog niet in elk duel alles geven. "Je moet niet half er in gaan. Klaar."

"We kwamen goed op voorsprong en kregen ook na de gelijkmaker van Ajax nog een goede kans. In de tweede helft geef je weinig weg. Ze misten natuurlijk nog wel een penalty, waar we geluk mee hadden. Maar daarna zijn we nog wel in de wedstrijd gebleven", aldus Van Bronckhorst, die tevreden was over de uitvoering van de tactiek. "Het plan was om weinig kansen weg te geven en in de omschakelijk gevaarlijk te worden. Dat is een paar keer goed gelukt. Daar maken we ook een doelpunt uit, maar zelf kregen we dan weer in de omschakelijk de 1-1 om de oren. Op basis van de kansen hebben we het naar behoren gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen