De Boer tevreden: "Het moet vanuit je hart komen"

Jw
7 februari 2016, 15:36

In een boeiende Klassieker trok Ajax zondag aan het langste eind. De winnende coach, Frank de Boer, was na afloop vooral tevreden over de wedstrijdinstelling van zijn ploeg. Ajax knokte zich van een 1-0 achterstand terug en won uiteindelijk met 2-1.

"Het is belangrijk voor de fans en de spelers dat we deze speciale wedstrijd hebben gewonnen. En natuurlijk is het belangrijk in de strijd om het kampioenschap", aldus De Boer tegenover FOX Sports. De Ajax-coach was blij weer bezieling te zien bij zijn team. "Het was ook mijn insteek van deze week. Het moet in eerste instantie vanuit je hart komen, want daar begint alles mee. Zoals Leo Beenhakker dat altijd zo mooi zei, zoiets moet in je tas zitten. Dat moet altijd aanwezig zijn en dan kun je nooit slecht spelen. Uiteindelijk maakt kwaliteit dan het verschil en wij hebben daar vaak meer van dan een tegenstander."

De Boer zag zijn ploeg veelvuldig de bal hebben, al betekende dat niet dat Feyenoord niet gevaarlijk werd. "Wij waren wel de ploeg die het initiatief probeerden te nemen en zij wilden ons vanuit een compacte organisatie pijn doen. Eigenlijk zijn er twee momenten waaruit zij gevaarlijk worden. Bij beide doelpunten verloren we de duels, waardoor er een doelpunt viel en er op een gegeven moment vier corners waren. Die duels mag je dan gewoon niet verliezen."

Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst keek bij zijn tegentreffers ook al naar de verloren duels. De Boer was verder vooral blij met zijn teruggekeerde aanvoerder Davy Klaassen. "Davy is een speler die het spelletje snapt en altijd voorop in de strijd gaat. Hij sleurt mensen mee in zijn enthousiasme, wat belangrijk is voor ons. Hij heeft iets wat je niet kunt leren: voetbalgogme."

Bij een stand van 2-1 voor Ajax miste Nemanja Gudelj een strafschop, waardoor Feyenoord tot op het laatste moment nog in de race bleef voor een punt. Vanwege de goede afloop deed De Boer er nuchter over, al liet hij wel doorschemeren dat de Serviër eerste keus af is. "Nemanja was de eerste keus, daarna Schöne. En die zullen nu waarschijnlijk wel wisselen, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen