NEC met moeite gelijk tegen tiental De Graafschap

Jw
7 februari 2016, 16:40

NEC Nijmegen heeft zondagmiddag met hangen en wurgen een punt veiliggesteld tegen De Graafschap. De thuisploeg kwam knap op voorsprong, maar moest al snel in de tweede helft verder met tien man. Lange tijd hielden de Superboeren vol, maar in de slotfase incasseerde het toch de 1-1.

Trainer Ernst Faber verraste met zijn opstelling door Christian Santos buiten de basis te laten. De clubtopscorer van NEC Nijmegen koos er onlangs voor zijn aflopende contract niet te verlengen en maakte zelfs zijn transferclausule bekend. Dat is bij het bestuur en de keuzeheer in het verkeerde keelgat geschoten, waardoor de voorkeur in de punt van de aanval bij NEC voorlopig uitgaat naar Mihai Roman.

De vervanger van Santos speelde een ongelukkige wedstrijd, maar zijn teamgenoot Mohamed Rayhi had nog veel meer pech. De aanvaller kwam in botsing met een verdediger van De Graafschap en verloor daarbij een tand. Omdat er zoveel bloed uit de mond kwam van Rayhi en de pijn die daarmee gepaard ging, moest hij na vier minuten al gewisseld worden. Hij zag vanaf de zijkant hoe Graafschap-doelman Hidde Jurjus tot tweemaal toe goed redding bracht op inzetten van Wojciech Golla.

lindhout

lindhout

Ondanks dat NEC moeite had om druk te zetten op de defensie van De Graafschap kwam het in de slotfase op gelijke hoogte. Invaller Marcel Ritzmaier profiteerde van een rebound nadat Navarone Foor op goalie Hidde Jurjus was gestuit. In de tien spannende minuten die daarna volgden probeerden beide teams de zege naar zich toe te trekken. Gescoord werd er echter niet, waardoor De Graafschap laatste blijft staan en NEC voor nu Feyenoord nog voor zich moet dulden op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen