Arsenal maakt met bliksemtreffers einde aan doelpuntendroogte

Jw
7 februari 2016, 20:09

Arsenal heeft voor het eerst sinds vier wedstrijden weer eens drie punten opgeëist in de Premier League. De kwakkelende titelkandidaat had tegen AFC Bournemouth de eindstand dankzij twee treffers binnen twee minuten al voor de rust bepaald (0-2). The Gunners gaan door de overwinning Manchester City, dat dit weekend verloor van Leicester City, voorbij.

Arsenal stond al 328 minuten 'droog' in de Premier League, maar Mesut Özil maakte daar in de 23ste minuut een einde aan. De Duitse spelmaker rondde een teruggekopte bal van aanvalsleider Olivier Giroud kundig af (0-1). Vrijwel direct daarna maakte Alex Oxlade-Chamberlain, die weer eens het vertrouwen kreeg van manager Arsene Wenger, er 0-2 van.

In het restant van de wedstrijd kwam doelman Petr Cech nog wel regelmatig in de problemen, maar de doelman hield zijn doel met een paar knappe reddingen schoon. Chelsea en Manchester United komen later vandaag nog tegen elkaar in actie.