Hiddink: "Oude gewoonte om achteruit te lopen"

7 februari 2016, 21:14

Guus Hiddink was zondag zeer content met het punt dat Chelsea pakte tegen Manchester United. De oefenmeester zag in het begin van de blessuretijd Diego Costa de eindstand op 1-1 bepalen.

"We kwamen achter door een prima doelpunt van Jesse Lingard, maar het team heeft daar prima op gereageerd", vertelt Hiddink aan FOX Sports. "In de eerste fase van de eerste helft speelde United zeer goed. Daar reageerden wij verkeerd op door achteruit te lopen en dan krijg je juist nog grotere afstanden. Manchester had geen grote kansen, maar was wel dreigend."

"Vervolgens hebben we het team compacter naar voren laten verdedigen, zodat je wel in het duel komt. Daaruit creëerden we zelfs enkele kansen. Datzelfde beeld was er ook in de tweede helft. Daar moesten we ons uit zien te krijgen. Een oude gewoonte is nog om achteruit te lopen als het niet zo goed gaat."

Bij de aanstelling van Hiddink was het de doelstelling van de spelersgroep om nog voor de vierde plek te gaan. Die wens is inmiddels in de ijskast gezet. "Dan moet je wel wedstrijden winnen. We zijn ongeslagen, maar hebben te vaak gelijkgespeeld. We zitten nog in de FA Cup en de Champions League. Dat zijn twee fantastische uitdagingen, maar de vierde plek wordt lastig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen