AS Roma blijft na zege meedoen om plek drie

7 februari 2016, 22:41

AS Roma blijft volop meedoen in de strijd om de derde plek in de Serie A. De Romeinen wonnen zondagavond in eigen huis met 2-1 van Sampdoria.

Roma maakte op een cruciaal moment in de wedstrijd een doelpunt. Vlak voordat beide teams de kleedkamers opzochten voor de rust sloeg de thuisploeg toe. Rechtsback Alessandro Florenzi was er voor verantwoordelijk dat de bezoekers met een flinke tegenslag gingen rusten. Na de theepauze kreeg Sampdoria een tweede tik om de oren. Diego Perotti bracht de verdubbeling op het scorebord.

De spanning kwam terug in de wedstrijd door een speler van AS Roma. Miralem Pjanic werkte de bal namelijk achter zijn eigen keeper. Sampdoria knalde in de blessuretijd nog op de lat, maar wist geen gelijkspel uit het vuur te slepen. Door de drie punten staat Roma op de vijfde plek met twee punten achterstand op nummer drie Fiorentina. Sampdoria staat slechts vijf punten boven de degradatiestreep.

Het Atalanta van basisklant Maarten de Roon kwam eerder op de avond niet tot scoren tegen Empoli (0-0). De Nederlander pakte een gele kaart, maar bleef de volledige negentig minuten binnen de lijnen. De voormalig speler van Heerenveen is een gewaardeerde kracht in Italië.