"Als hij zo doorgaat, dan krijgt hij een kans bij Oranje"

8 februari 2016, 09:56

Vincent Janssen is tot dusver aan een ongelofelijk 2016 bezig. De spits van AZ maakte al zeven doelpunten in het nieuwe jaar en staat nu in totaal op achttien goals in alle competities. Als de goaltjesdief zo doorgaat, dan kan hij weleens in beeld komen bij het Nederlands elftal. Dat vindt Ron Vlaar in ieder geval.

De ervaren verdediger van AZ spreekt vol lof over zijn ploeggenoot, die afgelopen weekend de matchwinner was tegen Vitesse (1-0 winst). "Wat Oranje betreft: voor de toekomst moet je hem vergelijken met Luuk de Jong. Dat is ook zo'n type: sterk en makkelijk scorend. Ik weet niet wat zijn plafond is en of hij al op diens niveau zit. Het is nu belangrijk voor hem om constant stabiel te blijven. Maar als Vincent zo doorgaat, dan ben ik ervan overtuigd dat hij bij Oranje een kans gaat krijgen", laat Vlaar optekenen in De Telegraaf.

Vlaar vindt het wel mooi om op de training duels uit te vechten met Janssen. "Ik dacht gelijk: 'Kom maar op'. Dat was goed voor hem, ik denk dat dat ook nodig is. In Engeland heb je een andere manier van verdedigen. Als je met die fysiek in aanraking komt en er mee om leert gaan, is dat alleen maar een plus. Zo móét je ook trainen. Dan maak je elkaar alleen maar sterker", aldus de routinier.

Janssen omschrijft zichzelf als 'niet echt het type Nederlandse spits'. "Ik merk dat verdedigers daar moeite mee hebben. Waar mijn grenzen liggen weet ik niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen