Supportersvereniging Ajax 'wil met liefde meedenken'

8 februari 2016, 11:27

De supportersvereniging van Ajax voelt zich machteloos, na de walgelijke actie van een fan tijdens de Klassieker. Kenneth Vermeer, doelman van Feyenoord en ex-keeper van Ajax, werd in de Amsterdam ArenA door supporters uitgebeeld door een aan een strop hangende opblaaspop. Namens de supportersvereniging plaatst voorzitter Daniël Dekker een verzoek om harder op te treden.

Dekker hoopt dat de KNVB en het Openbaar Ministerie hard zullen ingrijpen tegen dergelijke incidenten. "Ik lees nu weer dat de directeur betaald voetbal van de KNVB graag met alle supportersverenigingen om de tafel wil zitten. Wij willen met alle liefde meedenken. Maar uiteindelijk kunnen wij geen sancties treffen. Dan moeten we toch echt bij de KNVB en het Openbaar Ministerie zijn", zegt de voorzitter van de supportersvereniging bij RTV Noord-Holland.

Als supportersvereniging zijnde kan je weinig aan dit soort dingen doen, benadrukt Dekker. "De privacywetgeving zit hier zo in elkaar dat ik de naam niet eens krijg van die jongen van die pop. Dus als hij al lid is van onze supportersvereniging, dan kan ik hem niet eens royeren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen