"Ajax-supporter komt er met taakstraf vanaf, denk ik"

8 februari 2016, 13:39

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-1) werd zondagmiddag min of meer overschaduwd door een incident, waarbij Kenneth Vermeer in popvorm door een Ajax-supporter aan een strop van de tweede ring werd gehesen. De boosdoener werd opgepakt en heeft een stadionverbod gekregen, maar wordt mogelijk nog meer gestraft.

Een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar wegens bedreiging en een geldboete van 300 euro vanwege belediging is de maximale straf die de supporter van Ajax kan krijgen, maar dit lijkt onwaarschijnlijk. "Die straf zal hij nooit krijgen", zegt voetbaladvocaat Christian Visser tegen Metro. "Ook al eist het openbaar ministerie de maximale straf, de rechters in Nederland vinden die blijkbaar altijd te hoog. Niemand in Nederland krijgt zo'n straf voor bedreiging, dus ook niet als zoiets in een stadion gebeurt."

KNVB-directeur deed een oproep om hard in te grijpen tegen hooligans, maar dat heeft volgens de voetbaladvocaat weinig zin. "Dan denkt de rechter niet: goh, de KNVB wil hogere straffen, dus dat gaan we doen. Hij vergelijkt het gewoon met de straffen die hij de rest van de week oplegt. Iemand die met een pistool zwaait, krijgt bijvoorbeeld een half jaar cel opgelegd. Degene die de Vermeer-pop ophing, komt er met een taakstraf vanaf, denk ik", aldus Visser.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen