Van Overeem ziet AZ groeien: "Er is een machine van gemaakt"

8 februari 2016, 16:07

AZ is dé ploeg in vorm van de Eredivisie in 2016. Sinds de jaarwisseling draait het als een trein bij de Alkmaarse ploeg en schiet spits Vincent Janssen met scherp. Alle puzzelstukjes vallen in elkaar, laat Joris van Overeem weten in een interview met AZ Radio op de website van de club.

"Heerlijk. We hebben de stijgende lijn te pakken: alles nog gewonnen na de winterstop", zegt hij over de goede reeks van zijn team. "Alles valt op z'n plek. De winterstop is goed geweest voor ons. We zijn een hecht team geworden. Dat komt mede door duidelijke afspraken. Er is een machine van gemaakt."

"Persoonlijk gaat het ook goed", vult de voormalig jeugdinternational. "Ik ben vaste basisspeler en een belangrijke kracht op het middenveld. Samen met de rest werk ik hard. Ik denk dat het middenveld de motor van het elftal is. Ik draai lekker, maar mijn rendement mag wel omhoog qua scoren. Qua assists timmer ik al aardig aan de weg. Ik heb voor mezelf doelen gesteld aan het begin van dit seizoen. Die doelen houd ik voor mezelf. Globaal gezegd wilde ik eerst de Eredivisie aankunnen, daarna belangrijk zijn voor AZ. Ik kan wel zeggen dat ik sneller dan verwacht richting de doelen kom. Misschien moet ik ze gaan aanpassen."

Van Overeem kijkt gretig vooruit: "We treffen nu steeds directe concurrenten. Die wedstrijden komen we tot nog toe goed door. Ik denk dat er nog meer in zit. Ik denk dat we kunnen gaan verrassen. Zoals het nu gaat, heb ik het gevoel dat we iedereen kunnen pakken. We focussen ons nu op Heracles. Feyenoord in de beker? Daar denken we nu nog niet aan. We zijn niet bang. In deze vorm kunnen we iedereen aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen