Over de grens: wat opviel in het buitenland

8 februari 2016, 17:00

Zoals op elke maandag blikken we in deze rubriek weer terug op het buitenlandse voetbalweekend. Wat viel er dit weekend op tijdens het rondje van FCUpdate.nl langs de internationale velden? Mooie gebaren in Napels en Madrid, een Nederlander schrijft historie in Duitsland, winterbanden onder een kampioenskar en een manager met aardige dansbewegingen en een swingende ploeg.

Huntelaar in de Schalke-boeken

{image[307858][right-half][]}Klaas-Jan Huntelaar maakte zaterdag tegen VfL Wolfsburg (3-0 winst) zijn 74ste treffer voor Schalke 04 in de Bundesliga. Daarmee is de Nederlandse spits weer een plek opgeschoven op de all-time topscorerslijst van de topclub uit Gelsenkirchen. Hij hoeft de tweede plaats namelijk niet meer te delen met Ebbe Sand. De Hunter lijkt niet te kunnen jagen op de eerste plaats, aangezien clublegende Klaus Fischer in het verleden maar liefst 182 competitiegoals liet aantekenen voor Die Königsblauen. Toch is het een geweldige prestatie van Huntelaar, die een prominente rol speelt in de Schalke-historie. Overigens had de Oranje-international al ruim twee maanden niet meer gescoord, waardoor zijn doelpunt tegen Wolfsburg extra lekker smaakte. "Het was een belangrijke goal, aangezien het de weg naar de overwinning vrij maakte. Ik wil altijd veel scoren, maar soms was ik wat ongelukkig. Ik was er de laatste tijd al een paar keer dichtbij, gelukkig is het nu gelukt", glimlachte Huntelaar na afloop.

Klasse gebaar van Napoli-fans

{image[307936][left-half][]}De supporters van Napoli hebben zich zondag van hun beste kant laten zien. Met lede ogen zagen ze aan hoe hun speler Kalidou Koulibaly vorige week herhaaldelijk op racistische wijze bejegend werd in het uitduel met Lazio Roma, dat daardoor zelfs even gestaakt werd. Het was erg pijnlijk voor de Frans-Senegalese verdediger en daarom vonden de Napolitaanse fans het mooi om de 26-jarige speler en hart onder de riem te steken. Hoe? Door duizenden foto's van Koulibaly omhoog te houden bij de thuiswedstrijd tegen Carpi (1-0 winst). Sommige fans hadden hun hoofd zelfs donker laten schminken om de verdediger te steunen. "Het is een eer om zoals jou te zijn, K2", stond te lezen op hun spandoek. Met K2 bedoelen ze uiteraard niet Kalou en Kuyt, maar Kalidou Koulibaly. In de strijd tegen racisme in het voetbal heeft Napoli afgelopen weekend een mooie rol vertolkt.

Winterbanden onder de kampioenskar

{image[306749][right-half][]}Regelmatig komt het voor dat er één ploeg is die in een competitie boven de rest uitstijgt, maar in Frankrijk is het dit seizoen echt niet normaal meer. Paris Saint Germain stijgt tot ongekende hoogte en staat maar liefst 24 (!) punten los van de concurrentie. Dankzij treffers van Zlatan Ibrahimovic en Angel Di Maria wonnen de hoofdstedelingen zondag in Le Classique met 2-1 van Olympique Marseille. Het was de negende zege op rij voor PSG. De equipe van coach Laurent Blanc is bovendien al 34 wedstrijden ongeslagen, wat een verbluffend clubrecord is. Drie keer werd er dit seizoen gelijkgespeeld, de rest van de 25 duels werden stuk voor stuk gewonnen. De ploeg uit Parijs kan de eerste club uit één van de grote vijf competities worden die in de winter al landskampioen wordt. "Als we zo doorgaan kunnen we het seizoen afmaken zonder nederlaag", sprak aanvoerder Thiago Silva met nog dertien duels te gaan. "Dat is geen doel op zich. Maar mocht het lukken, zou dat geweldig zijn."

Torres viert jubileum met oude man

{image[300590][left-half][]}Hij moest er maar liefst 140 (!) dagen op wachten, maar Fernando Torres heeft eindelijk zijn honderdste treffer voor Atlético Madrid te pakken. Het kind van de club maakte in het eigen Estadio Vicente Calderéon de bevrijdende 3-1 tegen Eibar en was na afloop zeer opgelucht door zijn honderdste Atlético-goal. Na het laatste fluitsignaal stapte Torres op een oude man af en gaf hij zijn shirt weg aan de persoon in kwestie. "Er was maar één persoon die dit shirt mocht hebben", schreef Torres op Twitter. "En dat was de persoon die er vroeger voor gezorgd heeft dat ik dit shirt heb mogen dragen", aldus de spits. De 84-jarige man was Manolo Briñas, die hoofd opleidingen was toen Torres op 10-jarige leeftijd bij de club kwam. Torres bedankte de man meer dan twintig jaar laten op deze wijze voor het feit dat hij hem naar Atlético haalde. Mooi.

Roberto Martinez en Everton swingen

{image[307935][right-half][]}Everton was zaterdag met volle overtuiging te sterk voor Stoke City. In het Britannia Stadium wonnen The Toffees met 0-3, dankzij doelpunten van Romelu Lukaku (penalty), Seamus Coleman en Aaron Lennon. Een paar dagen eerder was Roberto Martinez, de manager van de club uit Liverpool, ook al aan het swingen. Hij genoot met volle teugen van een concert van Jason Derulo. Voor de fans reden genoeg om te zingen: 'He'll dance when he wants. Roberto Martinez, he'll dance when he wants!'. Overigens is er één ploeg in Engeland pas écht aan het swingen. Leicester City boekte een heerlijke overwinning bij Manchester City, waardoor de Engelsen in een landstitel voor de stuntploeg beginnen te geloven.

Door: Koen Jans

[photo,95616,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen