Faber niet blij: "Dit doet afbreuk aan ons seizoen"

9 februari 2016, 09:50

Er heerst nog steeds wat onenigheid bij NEC over de situatie rond clubtopscorer Christian Santos. De spits weigerde zijn contract in Nijmegen te verlengen, waarop de eredivisionist besloot om Mihai Roman tot eerste spits te benomen. Coach Ernest Faber blijft echter van mening dat het beter is om de beste elf, met Santos in de basis, op te stellen.

Faber wil niet dat Santos de rest van het seizoen automatisch op de reservebank moet plaatsnemen, iets wat de clubbestuurders en investeerders graag willen zien. "Ik wil altijd met mijn beste elf spelen. Ik moet de keuze hebben. Deze situatie kent alleen maar verliezers. Als trainer ben ik er niet blij mee, de spelersgroep baalt en de betrokken spelers voelen zich ook niet prettig. Dit is allemaal te geforceerd en doet afbreuk aan ons seizoen", bromt de coach van NEC in het Algemeen Dagblad.

Eerder sprak Faber zich bij FOX Sports al uit over de situatie. "We willen onze ambities waarmaken en zijn met beperkte middelen heel erg goed bezig. Het halen van de play-offs zou voor ons een hoofdprijs zijn. Uiteindelijk is iedereen ook gebaat bij rust. We willen geen scheve verhoudingen creëren, want dat geeft onrust en dat moeten we niet hebben. Ik ben niet zo van de etiketten met eerste en tweede spits, maar er is een grote kans dat Santos bij de eerste elf hoort."

Santos is overigens geschorst voor de komende eredivisiewedstrijd, het thuisduel met PSV van komende zondag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen